STATUS: ELÄÄ

Ensiksi haluan kertoa sinulle minun Elossa -tarinani.

Vuonna 2003 sain maistraatilta kirjeen, jossa oli päätös sukunimeni vaihdoksesta. Olin kolmea vuotta aiemmin kokenut siihenastisen elämäni suurimman kriisin, jossa häähumua seurannut nuoren naisen ja tuoreen äidin prinsessaelämä vaihtui yllättäen pahimmaksi painajaiseksi. Kylmän viileästi minulta vietiin avioliittoni, itsetuntoni, yöuneni ja unelmani – onneksi ei sentään lastani. Jokainen narsistin uhri tietää, millaiseen myllytykseen voi tahtomattaan joutua ja millaiset vauriot tästä prosessista voi jäädä.

Ajan kuluessa tunsin vähitellen, että voimani alkoivat palautua ja olin päässyt yli pahimmasta. Tiesin, kuka olin ja mitä halusin elämältäni, itsetuntemukseni ja arvomaailmani olivat kirkastuneet. Minulle tapahtui ihania asioita ja tapasin hyviä ihmisiä, ja luottamus elämään ja ihmisiin vahvistui pikku hiljaa. Päätin juhlistaa selviytymistäni pitämällä Erojuhlat ystävien kesken ja vaihtamalla tyttönimeni takaisin.  Maistraatin päätöksessä luki nimeni ja henkilötunnukseni perässä ”elää”. Tuolla hetkellä helpotuksen kyyneleet valuivat poskilleni ja minusta tuntui juuri siltä:

Olin taas ELOSSA. NIIN ELOSSA.
MALJA ELÄMÄLLE!

Minä olen avioerostani lähtien elänyt omannäköistä ja rikasta elämää, ollut ”elämälle ahne”. Suhtaudun intohimoisesti ja suurella sydämellä kaikkeen mitä olen ja teen. Olen tehnyt suuria päätöksiä ja joskus kipeitäkin valintoja ihmissuhteissani ja työssäni, mutta yhtäkään tällaista isompaa muutosta en ole katunut, vaikka päätöksen hetkellä tuleva onkin näyttäytynyt hyvin sumuisena ja epävarmana. Kun olen uskaltanut sulkea yhden oven takanani, on useita mielenkiintoisia ovia auennut edessäni. Voisi sanoa, että elämä on tarjonnut paljon tilaisuuksia kehittyä, ja olen tarttunut niihin rohkeasti.

Onko sinulla rohkeutta ottaa ratkaiseva askel kohti muutosta, kun on sen aika?

Elämässäni on ollut myös jaksoja, jolloin olen unohtanut tai en ole jaksanut juhlistaa elämää. Olen menettänyt joksikin aikaa kyvyn kävellä ja palanut loppuun, ja toipuessani näistä tuntenut äärimmäistä kiitollisuutta. Olen sitä mieltä, että jokaista päivää pitäisi osata arvostaa, niitä ihan pieniä jokapäiväisiä arkisia juttujakin. Olet varmasti kuullut tämän ennenkin, mutta usein vasta menetettyämme ne osaamme olla niistä kiitollisia. Sen ei tarvitse olla niin.

Mitä sinä voisit juhlia juuri tänään?

Kiitollisuuden lisäksi haluaisin tuoda aikuisten ihmisten elämään enemmän leikkisyyttä, rohkeutta ja naurua. Muistatko, miltä tuntuu nauraa niin että vatsaa kouristelee ja vedet lentää silmistä, tanssia hikisenä aamuyöhön asti välittämättä miltä näyttää, rakastella tajunnanräjäyttävästi niin että aika menettää merkityksensä tai saada huikeat endorfiinit hurjimman huvipuistolaitteen kyydissä?

Mitä sellaista uskallat tehdä tänään, mitä et ole pitkään aikaan tai milloinkaan uskaltanut?
MITÄ HYÖTYÄ OSAAMISESTANI ON SINULLE TAI YRITYKSELLESI?

Etsi & Oivalla Etsitkö itseäsi tai kaipaatko muutosta jollekin elämänalueelle? Valmennuksessani voit testata erilaisia vaihtoehtoja ja saada näkyväksi sen mitä todella olet ja haluat. Rakennetaan sinulle polku ja konkreettinen toimenpidesuunnitelma kohti tavoitteitasi!

Unelmoi & Uskalla Oletko miettinyt, mitähän kaikkea elämällä voisi olla tarjota sinulle, jos vain uskaltaisit mennä pois mukavuusalueeltasi? Valmennuksessani saat unelmoida vapaasti ja kerätä rohkeutta unelmien toteuttamiseen – ja ottaa ensi askeleet kohti niitä.

Innostu & Onnistu Oletko pohtimassa erilaisia opiskelu- tai uravaihtoehtoja, tai kenties yrittäjäksi ryhtymistä? Valmennuksessani voidaan hahmotella sinun unelmaduuniasi tai yritystoimintaasi, jossa voit käyttää koko potentiaalisiasi ja tulet onnistumaan.

Kokeile & Kehity Onko tavoitteenasi viedä liiketoimintasi uudelle tasolle, ja kaipaat siihen innostavaa sparraajaa? Mentoroinnin avulla saat uusia näkökulmia businekseen, kehityt yrittäjänä, uskallat tehdä kokeiluja ja lähdet määrätietoisesti kohti tavoitteitasi ja liiketoiminnan kasvua.

Nuku laadukkaasti & Voi hyvin Haluatko parantaa unesi laatua ja saada lisää energiaa elämään? Univalmennuksessani uneen liittyvät pelot ja ahdistukset vähenevät mielikuvaharjoitusten myötä. Opit suhtautumaan terveemmin uneen liittyviin ajatuksiin, tuntemuksiin ja reaktioihin. Käymme läpi unen laatuun vaikuttavat elintavat ja stressitekijät ja teemme niihin muutoksia tarvittaessa. Valmennuksen avulla nukkumista vaikeuttava ylivireystila rauhoittuu ja luottamus luonnolliseen uneen kasvaa.